­Raadhuisstraat 118, 2406 AH Alphen aan den Rijn
0172-476205
COCKTAIL AUDIO X30 X30 Hi-Res Muziekserver/ Netwerkstreamer/CD-ripper/FM-Radio/ Versterker/DAC
Prijs: € 1149,-X30 Hi-Res Muziekserver/ Netwerkstreamer/CD-ripper/FM-Radio/ Versterker/DACHighlights

  • Revolutionair All-In-One HiFi-apparaat
  • Netwerkspeler, muziekserver, muziekstreamer, CD-speler en CD-ripper, Internetradio, FM radio, Versterker en D/A converter (t/m 24bit/192kHz)
  • Ondersteuning van muziekdienst Tidal, Deezer, Qobuz en Spotify
  • Opslagvoorzieningen voor 3.5”, 2.5” SATA harde schijven of SSD (Max. 6 TB)
  • Bediening via afstandsbediening, UPnP apps voor iOS en Android en webinterface
  • SharePlay (werkt net als Airplay™)
  • Krachtige 2 x 50W Texas Instruments digitale versterker
 

Het meest complete HiFi-systeem van dit moment

De X30 zet nieuwe maatstaven als het gaat om functionaliteit en muziekbeleving. In feite is de X30 een All-In-One HiFi-apparaat, dat beschikt over klassieke audio-functionaliteiten als versterker, FM-tuner en CD-speler. Maar vooral is de X30 ook een HD Muziekserver (mits uitgerust met harde schijf of aangesloten NAS), Netwerkstreamer, Internetradio, CD-ripper en D/A converter (DAC). U kunt de X30 als standalone audiosysteem gebruiken, maar ook als en “universele” bron die u aansluit op uw bestaande hifi-systeen indien het vermogen van de X30 (2 x 50W bij 8 Ohm, 2 x 100W bij 4 Ohm) niet voldoende voor u is. Nog geen muziekbronnen genoeg met de X30 alleen? Geen probleem. De ingebouwde topklasse DAC van de vermaarde fabrikant Burr Brown kan gebruikt worden om vijf apparaten met een digitale uitgang (ook TV of kabelontvanger) rechtstreeks aan te sluiten via een optische-, een coaxiale en 3 USB ingangen, om zo te genieten van nog beter geluid. Daarnaast zijn er nog twee analoge ingangen beschikbaar voor misschien wel een cassettedeck voor het digitaliseren van analoge naar digitale bestanden!

Sluit enkel een paar fraaie luidsprekers aan en geniet van dit allround muzieksysteem met verbluffende geluidskwaliteit.

Muziekserver en streamer met ruime opslagcapaciteit

Het zal u echter vooral gaan om de netwerk- en streamingkwaliteiten van de X30.  U kunt de X30 gebruiken als muziekserver in uw thuisnetwerk, want u kunt een harde schijf inbouwen tot 6 TB, goed voor ca. 7.800 CD’s in ongecomprimeerd WAV-formaat tot wel 36.000 CD’s in de beste 320K MP3 kwaliteit. De X30 ondersteunt hi-resolution muziekformaten tot maar liefst 24bit/192kHz en worden veel bestandsformaten zoals APE/CUE, WAV, FLAC, ALAC, PCM, MP3, WMA, M4A, AAC, AIFF, AIF, Ogg Vorbis en Playlist (PLS, M3U) ondersteund.

Zet bijvoorbeeld een X30 met ingebouwde harde schijf in uw woonkamer (hij is stil, want er is geen ventilator ingebouwd) en benader deze vanuit andere ruimtes door extra X30 zonder hardeschijf te plaatsen of gebruik de X30 als netwerkserver voor andere netwerkspelers als o.a. Elac Discovery, Sonos en Bluesound.

Eenvoudig CD’s rippen

Het rippen van uw collectie CD’s is met de X30 eenvoudiger dan ooit. Hij doet het snel, ongeveer 1/3  van de speelduur van een CD bij de keuze van de laagste kwaliteit tot 1,5 maal de speeltijd bij maximale uitleeskwaliteit. Gegevens als album, artiest, genre, jaar kunnen uit de FreeDB uitgelezen en in de muziekdatabase (Music DB) worden opgeslagen. Ook kunt u via uw browser data op het internet zoeken en toevoegen. U hebt de keuze uit 6 opslagformaten: WAV, FLAC, ALAC, AIFF, MP3 of OGG.

Eenvoudige en  multifunctionele bediening

U kunt de de X30 bedienen met slechts een paar knoppen op het apparaat zelf of met de meegeleverde infrarood afstandsbediening. Moderner is dit te doen via PC/Mac, tablet of smartphone. Via uw browser (Internet Explorer, FireFox, Chrome en Safari ) kunt u de X30 bedienen via de CocktailAudio webinterface (GUI) die ook via HDMI met uw TV of monitor kan worden verbonden. Via de eigen dedicated apps, gratis of betaalde UPnP apps kan dit optimaal via uw tablet of smartphone. Met UPnP apps voor iOS en Android kunt u zelf kiezen welke app u het beste bevalt. Voor meer informatie kunt u het document “Bedieningsconcept CocktailAudio” hier raadplegen of kijk onder SUPPORT.

Ondersteuning van muziekdiensten

Op dit moment ondersteunt CocktailAudio de muziekdiensten Tidal, Deezer, Spotify(Connect) en Qobuz.

Vrijwel onbegrensde mogelijkheden

Qua mogelijkheden en gebruikersgemak biedt de X30 te veel om hier op te noemen. Denk aan de vele mogelijkheden om Metadata aan te passen, playlists samen te stellen, opname mogelijkheden van internetradio, timerfuncties, automatische melding van firmware updates, ect.

Neem hierbij ook nog de onberispelijk afwerking en bouwkwaliteit in ogenschouw en u zult onderkennen dat de X30 de benchmark is in zijn prijsklasse.

Leverbaar in de kleuren: zwart, white silver (traditioneel helder zilver) en dark silver (meer titanium kleurig)

Gangbare winkelprijs € 1.149,- (zonder harde schijf).
Prijs: € 1149,-

COCKTAIL AUDIO X30
­