­Raadhuisstraat 118, 2406 AH Alphen aan den Rijn
0172-476205
Elac EA101EQG Elac EA101EQ-G geïntegreerde versterker
Bediening via o.a. Bluetooth App
Auto Blend en calibration subwoofer inregeling
Dolby Digital 2.1 met Lip Sync
Bluetooth AptX ontvanger


Prijs: € 699,-De EA101EQ-G biedt een functionaliteit die nog nooit is vertoond in deze prijsklasse. Deze ongelooflijk veelzijdige geïntegreerde versterker koppelt een ongekende flexibiliteit qua bediening aan unieke features. Als je de EA101EQ-G eenmaal hebt ervaren – met name in combinatie met onze nieuwe Debut of Uni-Fi luidsprekers – zul je waarschijnlijk voortaan anders denken over muziekweergave. BASH versterkertechnologie
Het hart van de EA101EQ-G is een splinternieuwe BASH Tracking Amplifier, die 2 x 80 Watt levert aan luidsprekers van 8 of 4 ohm. Deze nieuwe versterkerschakeling gebruikt een modulerende schakelende voeding die is gekoppeld aan een conventionele Klasse A/B versterker.
De voeding schakelt meer dan 400.000 keer per seconde en volgt het inkomende audiosignaal nauwkeurig. Op die manier krijgt de Klasse A/B versterker exact het voltage dat hij op dat moment nodig heeft (plus een beetje extra) om de dynamiek van muziek en film optimaal te kunnen weergeven. Deze werkwijze haalt het meeste rendement uit de versterker, terwijl deze tevens ongekend efficiënt werkt.

bash-digital-fidelity-logo-2
De versterker is overgedimensioneerd. De voeding is ontworpen voor een versterkervermogen van 225W. Het slimme hybride versterkerontwerp maakt het mogelijk verschillende vermogens aan de stereokanalen aan te bieden. Heeft het ene kanaal slechts 50W nodig dan is er voor het andere kanaal tot 150W beschikbaar. De versterker heeft zo plenty dynamische headroom. Verder bevinden er zich geen schakelende componenten, spoelen of filters in de signaalweg. Dit alles zorgt ervoor dat de geluidskwaliteit van de EA101EQ op een extreem hoog niveau staat.

Flexibele bediening met uitgekiende Bluetooth app
De gratis apps van ELAC geven de gebruiker de maximale controle over het systeem. Voor de EA101EQ-G is een innovatieve app beschikbaar (Android en iOS), die de setup-functies van de versterker via Bluetooth bedient. Dat betekent, dat de versterker niet op een netwerk hoeft te worden aangesloten! Met deze app kunnen vele zaken op een comfortabele en overzichtelijke manier worden bediend en/of ingesteld, zoals bronkeuze, mastervolume, offsetvolume, subwoofervolume, bronbenaming, toonregeling hoog/laag, balans, filteraanpassing, Auto Blend, Room Calibration, display-instelling en de leerfunctie van de afstandsbediening. De app start in het Mastervolume scherm.

De basisfuncties kunnen worden bediend via de infrarood afstandsbediening, op het apparaat, of via de app op je smartphone of tablet. Via de Bluetooth app kunnen alle functies worden bediend.

abc-technology
ABC™Technology (Auto Blend en Calibration)
Met de Bluetooth app wordt de weergave van de luidsprekers en de subwoofer gemeten, waarna de overnamefrequentie en de fase van de subwoofer optimaal worden ingesteld. Auto Blend zorgt voor een perfecte integratie van luidsprekers en subwoofer. Calibration (AutoEQ) zorgt ervoor dat de frequentiecurve onder 200Hz optimaal wordt gecorrigeerd. Het resultaat is een doortekende en strakke basweergave. Uniek.

Dolby Digital 2.1 geïntegreerd
Voor het aansluiten van je TV is de EA101EQ-G uitgerust met een optische ingang en beschikt hij tevens over Dolby Digital 5.1 decoder die het gecodeerde ingangssignaal via de optische of coaxiale ingang terugrekent naar Dolby Digital 2.1. In Lip Sync is voorzien. Speciaal voor LFE (Low Frequency Effects) kun je daarom ook een actieve subwoofer op de EA101EQ-G aansluiten. Het grote voordeel van deze oplossing is, dat je geen extra soundbar voor je TV hoeft aan te schaffen en dat de weergavekwaliteit duidelijk beter is. Voor een fraaie stereo muziekweergave sluit je twee goede muzikale luidsprekers aan, die niet alleen muziek, maar met de ondersteuning van een subwoofer ook filmgeluid kamerbreed kunnen neerzetten.

screenshot-master_offset-volume

Offset volumeregeling
Via de app op je smartphone of tablet kan het basisvolume voor elke aangesloten bron individueel worden ingesteld.

Aansluitmogelijkheden en mogelijkheid tot hernoemen
De EA101EQ-G biedt alle nuttige aansluitmogelijkheden. Twee analoge ingangen, drie digitale (twee optisch en één coaxiaal) en een asynchrone USB ingang. De digitale ingangen en de USB ingang ondersteunen resoluties tot en met 24bit/192kHz. Daarnaast kan een set luidsprekers en een subwoofer worden aangesloten.


Je kunt elke ingang de naam geven van de aangesloten bron (TV, CD-speler, streamer, etc.). Deze aangepaste naam verschijnt dan niet alleen op de display in het front van de versterker, maar ook in de app!

Leerfunctie voor infrarood afstandsbedieningenscreenshot-remote-learning
De EA101EQ-G heeft de mogelijkheid om infraroodcodes van andere afstandsbedieningen te leren. Op die manier kun je de EA101EQ ook met de afstandsbediening van je TV of digitale TV ontvanger bedienen. Makkelijk!

Verlichting display instelbaar
De helderheid van het OLED display is op een schaal van 1-100 instelbaar. Daarnaast kun je ervoor kiezen of het display continu aan blijft of alleen even aan gaat wanneer je de versterker bedient.

afbeelding-ea101eq-detail-front-rechtsPlaatje om te zien
Zo compact als het tegenwoordig kan zijn, modern gestyled en fraaie afwerking tot in detail. 


De EA101EQ-G heeft het allemaal en is bovendien zeer betaalbaar.

Gangbare winkelprijs € 699,–
Prijs: € 699,-

Elac EA101EQG
­